HSLS Grada Zagreba čestita Vam Dan državnosti Republike Hrvatske

HSLS Grada Zagreba čestita Vam Dan državnosti Republike Hrvatske

HSLS Grada Zagreba čestita Vam Dan državnosti Republike Hrvatske

Na današnji je dan prije 25. godinu pisana je povijest, i obilježen je početak teškog razdoblja stvaranja Republike Hrvatske . Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je praznik koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. Tim činom, Hrvatska je pokrenula postupak razdruživanja od drugih jugoslavenskih republika i zatražila međunarodno priznanje.
Nekoliko sati kasnije identičnu je odluku donijela i Skupština Slovenije. Neposredno nakon toga jugoslavenska vojska napala je Sloveniju, a 3. srpnja jugoslavenski tenkovi ulaze u Baranju. Počela je okrutna agresija na Hrvatsku u kojoj će pasti tisuće žrtava, a deseci tisuća ljudi napustit će svoje domove.

 S ponosom obilježavamo današnji dan i odajemo priznanje svima koji su podnijeli žrtvu kako bi se ostvario i u potpunosti definirao višestoljetni ideal slobodne i nezavisne Republike Hrvatske. Ti dani neka nam budu podsjetnik i putokaz u stvaranju pravedne, slobodne i jedinstvene Hrvatske, ponosno istaknimo Hrvatski stijeg na našim kućama i pokažimo poštovanje prema svojoj zemlji i u krvi izvojevanoj slobodi i neovisnosti.

HSLS Grada Zagreba čestita Vam Dan državnosti Republike Hrvatske !

Permalink

Pin It on Pinterest

Share This