HSLS upozorio na nužnost hitnog rješavanje osnovne komunalne infrastrukture

HSLS upozorio na nužnost  hitnog rješavanje osnovne komunalne infrastrukture

HSLS upozorio na nužnost hitnog rješavanje osnovne komunalne infrastrukture

Na 15. sjednici Gradske skupštine zastupnik HSLS-a Darko Klasić upozorio je   gradonačelnika da ne može grad trošiti novac na satove , zastave i fontane dok svi njegovi građani nemaju riješene osnovne komunalne priključke i zatražio hitno rješavanje ovog problema stanovnika Jareka i Jagodišća.

Stanovnici naselja Jarek i Jagodišće kao i djela ulica Frane Lučića i Vučak sa empatijom su pratili događanja u Slavonskom Brodu jer su i oni već 25 godina suočeni sa istim problemom u glavnom gradu Republike Hrvatske. Od 1993. godine pitku vodu po naseljima razvoze autocisterne gdje grad plaća troškove prijevoza a građani vodu. Uz problem neizgrađenost vodovodne mreže ta naselja nemaju izgrađenu ni u cijelosti kanalizacijsku mrežu i odvodnju što je uz kontaminaciju fekalijama iz septičkih jama koje im cure po ulicama i livadama dovelo do aktivacije klizišta u Banovskom putu. Pučka je pravobraniteljica na pritužbe građana poslala sanitarnu inspekciju , koja je utvrdila da voda iz većine postojećih bunara u naseljima nije za piće (zagađena je).
Količina vode po stanovniku je ispod normativa, septičke jame nisu dostatne za zbrinjavanje fekalija a zbog neriješene odvodnje česta su plavljenja objekata što dovodi da iz oba naselja iseljavaju mlade obitelji i pojedinci.
Zaprepašćuje nebriga gradske uprave za ugrožene građane ovoga dijela grada Zagreba.

Permalink

Pin It on Pinterest

Share This