Novi veliki kapitalni projekt grada “Sat na svakom uglu”

Novi veliki kapitalni projekt grada “Sat na svakom uglu”

Novi veliki kapitalni projekt grada “Sat na svakom uglu”

Na prijedlog Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Grada Zagreba,  Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora pozvana su da dostave prijedloge lokacija postavljanja javnih satova na području svojeg djelovanja. Konkretno to znači preko 200 novih javnih satova u gradu Zagrebu i trošak od nekoliko desetaka miliona kuna.

Predstoji li Gradu Zagrebu nakon velikih kapitalnih projekata  zastava i fontana novi kapitalni projekt grada ¨Sat na svakom uglu¨,  gdje nije upitna samo cijena i količina javnih satova već i trošak njihovog dugoročnog održavanja .

Istovremeno u vrtićima, školama,  bolnicama i domovima  zdravlja manjka novaca i  za normalno održavanje dok o  nekim većim investicijama te ustanove niti ne pomišljaju .

To ću potkrijepiti i samim izvještajem izvršenja  proračuna u prvoj polovici godine za predstojeću sjednicu Gradske skupštine, gdje  nam je realizacija proračuna u prvoj polovici godine u kapitalna ulaganja Grada Zagreba  na rekordno niskih 12,1%  tj. Od predviđenih 312.000.000 kn, gradska uprava uspjela je realizirati 37.000.000 kn,  a od toga još je poraznije da je ulaganje u objekte školstva realizacija 8,6%, predškolskog odgoja 10,5 % a zdravstva 0,2 % predviđenih sredstava.

Svi mi koji imamo školarce, djecu predškolske dobi znamo u kakvom su stanju naše škole i vrtići, gdje otpadaju prozori, klimatizacija je često misaona imenica,  a roditelji u vrtićima  su i dalje prisiljeni često donositi higijenske  potrepštine od svoje kuće.   Infrastruktura  domova zdravlja nam se raspada, domovi zdravlja su i dalje podkapacitirani  u pojedinim gradskim četvrtima a  istovremeno  je cijelo kapitalno ulaganje u zdravstvo  Zagreba  u prvih 6 mjeseci bilo 111.000 kn.

Istovremeno Gradska uprava  proračunskih sredstva troši  na  drangulije, ponašajući se poput pijanoga bogataša.

Permalink