Obrazovanje i znanost na rubu ponora

Obrazovanje i znanost na rubu ponora

Obrazovanje i znanost na rubu ponora

HSLS upozorava da smanjenjem proračuna Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u narednim godinama hrvatsko obrazovanje i znanost neće ispuniti svoju misiju – neće biti temelj razvoja hrvatskog gospodarstva. 

HSLS upozorava da stranke na vlasti koje misle da bez ulaganja u razvoj sustava obrazovanja i znanosti i bez ulaganja u inovacije i nove tehnologije mogu pokrenuti tehnološki zaostalo i posrnulo hrvatsko gospodarstvo, postaju društvo opasnih namjera koje će većini državljana Hrvatske dokinuti danas jednu od najvrednijih ljudskih sloboda  – pravo na rad.

HSLS upozorava da je daljnje rezanje proračuna Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta zapravo napad na temeljna ljudska prava svakog pojedinca u suvremenom društvu – pravo na obrazovanje i pravo na radno mjesto.

HSLS upozorava da Hrvatska kao članica Europske unije, ne može graditi svoju budućnost na trenutnoj razini obrazovne strukture, znanja i konkurentnosti i zato traži da se proračun Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ne smanjuje.

 

 

 

 

Permalink

Pin It on Pinterest

Share This