Zagrebački HSLS najoštrije osuđuje napad na LGBT zajednicu

Zagrebački HSLS najoštrije osuđuje napad na LGBT zajednicu

Zagrebački HSLS najoštrije osuđuje napad na LGBT zajednicu

Zagrebački HSLS najoštrije osuđuje jučerašnji napad suzavcem na LGBTIQ party koji se održavao u zagrebačkom klubu „Super Super“. Ovaj čin nasilja iz mržnje rezultirao je s nekoliko ozlijeđenih osoba ali i ogromnim strahom i panikom posjetitelja koji su napustili prostor kluba.
Zagrebački HSLS očekuje od policije da provede brzu i učinkovitu  istragu te da odgovorne za ovaj čin nasilja i zločina iz mržnje na naše sugrađane LGBTIQ  zajednice, privedu pravdi ali i poduzmu sve  mjere kojim će osigurati mir i sigurnost LGBTIQ osobama u Zagrebu. Napad suzavcem na LGBTIQ party potvrda je da je na razini države i lokalne samouprave potrebno djelovati u smjeru osnaživanja zajednice i povećanja mogućnosti za uključivanje građana u aktivnosti osnaživanja i održavanja urbane sigurnosti prepoznavanjem i istraživanjem specifičnih potreba, pronalaženjem i razvijanjem prikladnih odgovora za pojedine skupine u zajednici, posebno one najosjetljivije kao što su rodno i spolno različite zajednice, homoseksualnih, lezbijskih, biseksualnih i transseksualnih osoba.

Prema svome liberalnom svjetonazoru držimo da svaku društvenu skupinu koja je diskriminirana u društvu treba podržati u borbi za temeljna i Ustavom  zagarantirana  ljudska prava i slobodu izjašnjavanja.

Permalink

Pin It on Pinterest

Share This