ZG HSLS PODRŽAVA INICIJATIVU „MANDUŠEVAC JE (BIO) ČESMA“

ZG HSLS PODRŽAVA INICIJATIVU „MANDUŠEVAC JE (BIO) ČESMA“

ZG HSLS PODRŽAVA INICIJATIVU „MANDUŠEVAC JE (BIO) ČESMA“

Zagrebački HSLS podržava inicijativu platforme 1POSTOZAGRAD kojom se traži da glavni zagrebački trg na Manduševcu dobije punkt s dostupnom, besplatnom pitkom vodom. Podsjećamo da je kroz cijelu zagrebačku povijest Manduševac upravo imao tu namjenu i tradiciju koja je njegovom obnovom prije trideset godina prestala.

Zagrebački HSLS smatra da je revitalizacija svakog povijesnog nasljeđa važan kulturni doprinos razvoja Grada. Zagreb postaje sve važnija turistička destinacija, a povećanju turističke ponude svakako može pridonijeti arhitektonski prilagođen prostor Manduševca kao česme uz koju se vežu i najzanimljivije zagrebačke priče i legende.

Zagrebački HSLS je više puta upozoravao na činjenicu kako je Zagreb bogat obnovljivim zalihama pitkih voda s kojima se gospodari na neracionalan način, stoga smatramo da svaka gradska četvrt treba imati „svoju“ česmu po kojoj će ujedno biti i prepoznato središte tih četvrti. Navedeno, ne predstavlja veće financijsko opterećenje, a dodatno promiče zdrav život Grada Zagreba.

Podsjećamo kako je HSLS u siječnju 2017. pokrenuo inicijativu da se pravo na vodu proglasi temeljnim ljudskim pravom. Ovom inicijativom HSLS želi da se svakom građaninu omogući ekonomska dostupnost vode jer je voda opće dobro a ne tržišna roba.

Na kraju, za realizaciju inicijative „Manduševac je (bio) česma“, platforme 1POSTOZAGRAD, Klub gradskih zastupnika HSLS-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba aktivno će se zauzeti.

Permalink

Pin It on Pinterest

Share This