13.10.2015. s Trga siječanjskih žrtava u zagrebačkoj Kustošiji krenuo 14 . Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar – Putovi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata. Ovom se tradicionalnom utrkom prisjećamo pripadnika Zagrebačkog HOS-a i branitelja koji su 16. – 18. rujna 1991. krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske.

Dužina staze je 344 km, a sastoji se od pet dionica: Zagreb – Ivanić Grad, Ivanić Grad – Novska, Novska – Slavonski Brod, Slavonski Brod – Osijek te Osijek – Vukovar, očekuje se da će maratonci u Vukovar stići u subotu, 17. listopada, u poslijepodnevnim satima. Ove se godine održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva branitelja RH te je istome nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor koji se i obratio svima nazočnima.

Predsjednik HSLS-a Stenjevca Vladimir Andrić, predsjednici savjeta za branitelje i šport Allen Bartoš, Stjepan Domjanić  i Goran Pačkovski, tajnik HSLS-a Črnomerca Filip Janoš te predsjednik HSLS-a Jelenovac Branko Kasalo ispred HSLS-a Grada Zagreba nazočili su svečanosti povodom starta 14. memorijalnog ultramaratona Zagreb – Vukovar .

Ispred spomen obilježja palim bojovnicima s područja Črnomerca na Trgu siječanjskih žrtava u Kustošiji, veliki broj građana i branitelja, kao i učenika OŠ Kustošija, ispratilo je 13 ultramaratonca na put dug 344 km.

maraton-31 IMG_1381

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram