Aktualni sata Gradske skupštine otvorio je zastupnik HSLS-a u Gradskoj skupštini Darko Klasić  iznošenjem komunalnih problema građana Jelenovca te zatražio gradonačelnika objašnjenje zašto isti nisu dosada riješeni.

Zastupnici HSLS-a i Nezavisne liste Sandre Švaljek iskazali su nezadovoljstvo prema predloženoj razvojnoj strategiji Grada Zagreba do 2020. godine, istaknuvši da je svaka strategija grada koja ne razmatra načine, tehnologiju i vremenske i zakonske okvire gospodarenja otpadom kao i nepostojanje plana izgradnje hospicija nepotpuna . Nepostojanje provedbenog dijela strategije čini ovu razvojnu strateguju samo popisom dobrih želja.

HSLS Grada Zagreba nije podržao polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Zagreba za 2017. , zbog načina prikaza izvještaja kao i načinu utroška sredstava Proračuna Grada Zagreba koji značajno odstupa u nekima segmentima od donešenog plana. U kapitalna ulaganja Grada Zagreba  za prvu polovicu godine uloženo je 12,5 posto od predviđena novca. Na predškolske objekte potrošilo se deset posto od planiranog, na školske devet posto, a na zdravstvo samo 0,2 posto. Ili konkretno, u kapitalne projekte od planiranih 312 milijuna kuna uloženo je 37 milijuna, a u zdravstvo 111 tisuća kuna od predviđenog 51 milijuna. Svi građani koji imaju školarce i djecu predškolske dobi znaju u kakvom su stanju naše škole i vrtići te u kakvom su nam stanju zdrastvene ustanova i objekti kulture .

Prema konačnom prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Prostornog plana Grada Zagreba, navedeno je neslaganje sa načinom javne rasprave kao i razlozima hitnog usvajanja. Zastupnici kluba Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a sudjelovali su izradi amandmana kojima se iz prostornog plana za područje Resnika briše oznaka rezervacije terena za spalionicu. 

 

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram