Površina tržnice na Britanskom trgu je jedna od rijetkih u Gradu Zagrebu koja nije uređena, a zbog svoje namjene i svih aktivnosti koje se na njoj odvijaju njezino je uređenje neophodno. Na površini tržnice se odvija prodaja prehrambenih proizvoda i tržnica se stoga svakodnevno mora očistiti i oprati od ostataka povrća, voća i ostalih proizvoda. S obzirom na izuzetno nepravilnu i uništenu površinu same tržnice čije rupe i neravnine na pojedinim mjestima čak nisu niti popravljane već pokrivene samo sa metalnim pločama, čišćenje same površine je nemoguće u mjeri u kojoj je neophodno.

Dodatno ne smijemo zaboraviti činjenicu kako se Britanski trg nalazi u centru grada i kako kroz njega prolazi kompletan promet prema sjevernom, takozvanom, elitnom dijelu grada kao i prema hrvatskoj predsjedničkoj rezidenciji te samim time dodatno zaslužuje biti reprezentativan i uređen, a ne samo tranzicija. Bilo kakve druge aspekte kao na primjer činjenicu da se ljudi, a pogotovo djeca često spotiču i padaju zbog navedenih neravnina te sam neuredni i neuređeni vizualni dojam cijelog trga nije potrebno niti naglašavati jer govori sam za sebe. Uglavnom se samo možemo nadati da ne postoje zlonamjernici koji bi mogli tužiti Zagrebačke tržnice u slučaju ozljeda prilikom pada.

Stoga smo pokrenuli akciju prikupljanja potpisa stanovnika ovog područja kako bi nam svima Britanac bio ljepši i zdraviji. Prikupljene potpise s opisom inicijative i fotografijama će Predsjednik Gradske organizacije HSLS prof.dr.sc. Velimir Srića, predsjednik ogranka Gornji grad – Medveščak HSLS Mladen Gajski predati na gradski ured i pokrenuti zahtjev za uređenje površine tržnice Britanski trg.

Akcija će se održati 28. i 29. svibnja na prostoru tržnice Britanski trg u razdoblju od 10 sati do 18 sati u subotu i u razdoblju od 10 sati do 16 sati u nedjelju. Očekujemo da ćete nas podržati u nastojanju da naš Grad Zagreb postane čist i uredan grad kakav i zaslužuje biti.

Zahvaljujemo unaprijed svima Vama koji ćete podržati našu akciju, a o svim daljnjim aktivnostima ćemo Vas obavještavat i veseliti se novom Britancu.

Osoba za kontakt:

Ivana Nikolić
koordinatorica akcije
Mobitel: +385.91.232.48.88
Fax: +385.1.377.76.53

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram