U četvrtak, 31. ožujka 2011. godine u 100 gradova širom Hrvatske započela je velika Akcija „Posao na mojoj strani“ koju će članstvo Hrvatske socijalno-liberalne stranke provoditi idućih 10 dana.

Građani će moći potpisati peticiju i podržati prijedlog HSLS-a „Prvo zaposlenje treba biti oslobođeno svih poreza i doprinosa tijekom prve godine rada“, kojim se želi olakšati zapošljavanje mladih ljudi.

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, središnjem gradskom trgu, Akciju potpisivanja peticije otvorili su predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i predsjednik GO HSLS-a Grada Zagreba prof. dr. Velimir Srića, uz nazočnost članova zagrebačkih liberala.

Ovom akcijom, HSLS želi kreirati uvjete koji će omogućiti mladim ljudima zaposlenje, roditeljima rasterećenje kućnog budžeta, a Hrvatskoj gospodarsko ozdravljenje. Trenutno je 30.000 mladih s fakultetom koji nikada nisu bili u radnom odnosu, a još je više onih bez posla sa završenom srednjom školom.

HSLS želi da svi oni koji su završili škole i fakultete, a nezaposleni su i nikada nisu bili u radnom odnosu dobiju prvu priliku za zaposlenje i ulazak u svijet rada. Smatramo da će se lakše zaposliti ukoliko u prvoj godini zaposlenja njihova plaća bude oslobođena svih poreza i doprinosa (zdravstveno, mirovinsko, porez na dohodak, prirez).

Svoj potpis možete dati do 10. travnja na slijedećim lokacijama:

1.       Trg Bana J. Jelačića

2.       Okretište Dubrava

3.       Sesvete ZET-ov autobusni terminal

4.       Trešnjevački trg

5.       Avenue Mall Novi zagreb

6.       Okretište Črnomerec

Ili  peticiju možete potpisati online na http://peticija.hsls.hr/

Sudjelujte u peticiji i dajte svoj glas za nova radna mjesta!

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram