Darko Klasić, zastupnik HSLSa, na aktualnom satu Gradske skupštine aktualizirao problem ogranaka Ulice Ignaca Puđaka jedna je od posljednjih neasfaltiranih ulica u Sesvetskoj Selnici. Pola godine građani tamo žive u blatu i kaljuži, a pola godine u prašini. U lipnju 2016. godine stanovnici ulice potpisali su i poslali peticiju Vijeću mjesnog odbora, Vijeću gradske četvrti Sesvete i Gradu Zagrebu sa zahtjevom za hitnu rekonstrukciju ulice. Bio je to građanski revolt jer u ulici se živi od 1994. godine, ali nitko od navedenih institucija do tada nije reagirao.

  • Nakon peticije građana rekonstrukcija ogranka Ulice Ignaca Puđaka u Sesvetama uvrštena je u prijedlog rebalansa proračuna grada Zagreba u 2016. Godini te je isti i usvojen.
  • Sektor za ceste je od Vijeća Gradske četvrti Sesvete zaprimio prijedlog izrade dokumentacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa ogranka Ulice Ignaca Puđaka
  • Dana 16. 1. 2017. godine zaprimljena je narudžbenica za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju odvojka Ignaca Puđaka
  • Na ponovni upit građana 3. listopada 2017. o stanju predmeta pročelnik Bilić odgovara da je zahtjev za ishođenje lokacijske dozvole za rekonstrukciju odvojka Ulice Ignaca Puđaka u Sesvetama predan Sektoru za prostorno uređenje te je ishođenje lokacijske dozvole u tijeku uz rok 60 dana od dana zaprimljenog zahtjeva.
  • u ožujku 2018. građani opet pišu Nenadu Mališu iz Sektora za ceste (Grad Zagreb) te dobivaju već tradicionalni odgovor da se popravlja projekt sukladno zaključku i da će ga dostaviti na daljnje postupanje.
  • Veljača 2019. godine referent koji izdaje lokacijsku dozvolu traži da se još ispravi devijaciju na ulazu u odvojak. Lokacijska dozvola još nije izdana . Čak 30 mjeseci je prošlo od peticije građana (odnosno više od dvije godine nakon što je predmet došao na gradsku skupštinu i ušao u proračuna) a još nije izdana ni lokacijska dozvola! Još treba napraviti parcelacijski elaborat riješiti imovinsko-pravne odnose pa onda izraditi glavni i izvedbeni projekt, ishoditi građevinsku dozvolu te onda tek ide sama rekonstrukcija predmetnog odvojka koji je ukupne dužine cca 150 m. Ovim tempom rada gradskih ureda možemo se nadati da će do 2030. rekonstruirati ogranak ulice Ignaca Puđaka.
Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram