U proteklih nekoliko dana svjedoci smo ekstremno niskih temperatura koje su zahvatile Grad Zagreb zbog čega su  naši sugrađani suočeni s nizom problema.
Ovakve vremenske nepogode  najviše pogađaju socijalno najugroženije. koji zbog niza nesretnih životnih okolnosti nisu bili u mogućnosti redovito podmirivati svoje obveze s osnova potrošnje električne energije.
S obzirom da bismo svi trebali biti odgovorni za zajednicu u kojoj živimo, a u skladu sa svojim mogućnostima i područjem djelovanja, apeliramo  da u nadolazećem razdoblju u kojem se prognoziraju izrazito niske temperature, ne obustavljate isporuku električne energije i ne planirate iskapčanja kućanstva, koja nisu pravovremeno podmirila svoje dospjele obveze.
Ističemo da  HSLS kao legalist, ne osporava vaše pravo na naplatu istih, već samo traži odgodu od  mjesec dana kako uslijed ekstremno niskih temperatura ne bi  došlo do tragičnih posljedica po naše sugrađane.
Kako ovdje nije riječ o oprostu duga ili nečemu sličnome, već o odgodi primjene mjere koja  teško pogađa kućanstva i u  normalnijim okolnostima, ovo bi bila humana gesta kojom biste olakšali onima kojima je najteže ,da prebrode postojeće i nadolazeće hladnoće.

Predsjednik Gradske organizacije HSLS-a
Alen Ostojić

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram