Alen Ostojić, gradski zastupnik HSLS-a, predsjednik HSLS-a Grada Zagreba i predsjednik kluba gradskih zastupnika HSLS-a, uoči sjednice Gradske skupštine iznio je stav zagrebačkog HSLS-a o ne slaganju s prijedlozima u obnovi pročelja i najmu dodatnih prostorija za Osnovnu školu Alojzija Stepinca, no kako će HSLS-ovi zastupnici podržati prijedlog vezan uz mrežu vrtića.

O odluci koja je toliko bitna za kvalitetu života građana ne smije biti ovoliko neslaganja svih stranaka u Gradskoj skupštini. Gradonačelnikov prijedlog smatramo nedovoljno obuhvatnim, sadržajnim i ambicioznim. Ne podržavamo ni priču o najmu poslovne zgrade za prenamjenu u učionice Osnovne škole Alojzija Stepinca. Već 2009. kad je počela gradnja te škole, znalo se da je potkapacitirana, a na sličan problem smo upozorili ranije s Osnovnom školom Jelkovec čiji učenici koriste prostorije obližnje srednje škole.” – A. Ostojić.

HSLS podupire predloženi prijedlog izgradnje mreže od 24 nova vrtića na području 12 gradskih kvartova. Treba svakako istaknuti kako je taj prijedlog iniciran od strane HSLS-a koji smatra kako se radi o kreativnom rješenju.

 

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram