Nakon što je Patrik Šegota dao ostavku na mjesto šefa Gradskih groblja zbog sumnjivog natječaja u aferi s kućicama, Zagrebački holding objavio je da će Gradska groblja voditi Roko Gruja do natječaja i izbora novog voditelja. Radi se potpredsjedniku Mladeži Stranke rada solidarnosti 365, koji je u Gradskim grobljima zaposlen tek prošle godine.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić zatražio je na tiskovnoj konferenciji  od Zagrebačkog holdinga i gradonačelnika Milana Bandića raspisivanje javnog natječaja za voditelja Gradskih groblja.  Pritom je i istaknuo da je postavljanje  27-godišnjeg Roka Gruje za voditelja podružnice samo predstava za javnost , a da će u stvarnosti i dalje s proračunom Gradskih groblja od 85 milijuna kuna upravljati Šegota i Bandića.

Bandićeva stranka funkcionira kao “inkubator uhljeba u Zagrebu”, ustvrdio je Klasić i pozvao Zagrebački holding i Bandića da raspišu javni natječaj za voditelja Gradskih groblja pod transparentnim uvjetima, a od Državnog odvjetništva i USKOK-a zatražio hitno pokretanje istražnih radnji o mogućim malverzacijama dosadašnje uprave Gradskih groblja.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram