Gradski zastupnik HSLS-a u Gradskoj Skupštini Darko Klasić istaknuo je kako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nemilice troši novac poreznih obveznika na svakakve svoje projekte od kojih građani nemaju nikakve koristi. Gradonačelnikovo putovanje u Dubai ocijenio je kao skupo plaćeni privatni izlet gradskim novcem, a sve u svrhu privatnog stranog investitora.

“Zadnjih nekoliko sjednica zagrebačke Skupštine odnosi se na nova zaduživanja Grada dok vidimo da gradonačelnik nemilice troši novac sugrađana na svakakve svoje projekte” istaknuo je Darko Klasić te napomenuo kako oko ovog troška nije provedena nikakva rasprava niti je točka oko istoga bila na sjednici Gradske Skupštine.

“Logičan potez Gradske uprave bio bi, osim bespotrebnog trošenja novaca, da je gradonačelnik napravio javnu raspravu i prezentaciju projekta, a onda tek po dogovoru napravio ugovor o namjeri izvođenja projekta, a tek nakon toga ide sklapanje međunarodnog ugovora. Ovako opet svaka zamisao samo dovodi do novih troškova za zagrebački proračun iako od toga građani neće imati ništa. Ovo putovanje je postalo skupo plaćeni privatni izlet gradskog poglavarstva gradskim novcem u Dubai, a sve u svrhu privatnog stranog investitora” ističe Darko Klasić.

Darko Klasić kritizirao je i činjenicu kako kod izgradnje novih naselja ne postoji nikakav plan razvoja niti se radi sistematski ili gradonačelnik ne uvažava struku, zbog čega danas postoje mnogobrojni problemi s infrastrukturom i komunalnim uslugama u Zagrebu. “Očigledno cijeli grad zavisi od ‘ad hoc’ ideja i inspiracija našeg gradonačelnika, a najgore u toj priči je što plaćaju građani svojim novcem. Nismo riješili osnovne komunalne potrebe Zagreba, nakon šestog mandata gradonačelnika nismo se pomaknuli s mrtve točke.”

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram