“Nema na Zemlji veće pokretačke snage od žene!” – s razlogom se ova misao već stoljećima provlači kroz svjetsku književost. I danas, promatrajući društveni krajobraz svih nacija svijeta – žena predstavlja najveću pokretačku moć, na žalost koja u mnogim društvima nije došla do razine priznavanja, uvažavanja, pa čak niti ravnopravnosti s muškarcima.
Obol žene u društvenim aktivnostima, ekonomiji, znanosti, obrazovanju, politici danas je nezaustvljivo prepun obilja projekata, ideja i aktivnosti kojima se unapređuje civilizacija, ali još uvijek daleko od onoga što žene istinski zalužuju svojim marljivim radom i zalaganjem.
Iako će mnogi reći da je stanje u Hrvatskoj zadovoljavajuće, još uvijek nije ni približno blizu onom što hrvatske građanke zaslužuju. Podsjetimo na Međunarodni dan žena koliko su hrvatske građanke u Lijepoj našoj još uvijek diskriminirane glede jednakosti plaća, jednakost šansti na tržištu rada, koliko prve dobivaju otkaze, koliko se više brinu o djeci iako jednako zaposlene kao i njihovi supruzi ili životni partneri, koliko ih ima malo još uvijek u politici.
Radimo svi skupa da žene i u Hrvatskoj dobiju jednake šanse i uvjete, da nejednakost postane stvar prošlosti, a naše društvo standard boljitka u kojemu ćemo Međunarodni dan žena slaviti podsjećajući na prošlost, a ne još uvijek boriti se za prava žena koja im pripadaju, ali ih u svakodnevici ne uživaju.

12800195_1136695513021707_6883664226477669668_n OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram