Hrvatska socijalno-liberalna stranka, prva politička stranka osnovana u osvit nove hrvatske države, u ovih je 22 godina proživljavala brojne uspone i padove, tražeći, ali i našavši svoje mjesto na hrvatskoj političkoj pozornici.

U svojim smo se počecima zalagali za politički pluralizam, neposredne izbore, podjelu vlasti i nezavisnost sudstva, slobodno robno tržište, kao i slobodu na tržištu rada i kapitala. Neke smo od ovih ciljeva ostvarili- parlamentarnu demokraciju, neposredne izbore, no pred nama je još veliki posao, kako bismo stvorili zaista demokratsku, pravno uređenu i socijalno pravednu državu.

HSLS vidi Hrvatsku kao europsku zemlju znanja i rada, promijenjenog teritorijalnog ustroja, s malim, ali učinkovitim državnim aparatom i proračunom te efikasnim i neovisnim pravosuđem, koje je jedan od temeljnih uvjeta za gospodarski rast, ostvarenje socijalne države i ostvarenje zakonom zajamčenih prava građana.

Stoga će HSLS na predstojeće parlamentarne izbore izaći samostalno, jer je Hrvatskoj potrebna građanska, umjerena opcija, jednako udaljena i od desnog i od lijevog političkog pola. Samostalnu državu, ali ni slobodu, demokraciju i vrijednosti civilnog društva nitko nam nije poklonio i nužna nam je liberalna opcija, kao balans u politički bipolariziranom društvu.

Drage liberalke i liberali, čestitam vam 22-u obljetnicu HSLS-a, sa željom da uspješno nastavimo s građenjem stranke koja je neizostavni dio hrvatske političke povijesti.

Predsjednik HSLS-a
Darinko Kosor

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram