Petnaestomjesečni dječačić Vid prije nekoliko dana je opekao dlanove na vrelom, neobilježenom šahtu koji se nalazi tik uz popularno dječje igralište „Keglić“ na Trgu Francuske Republike. Djetetu su u Dječjoj bolnici u Klaićevoj utvrđene opekline II. stupnja, a šake omotane zavojima koje pet dana ne smije skinuti.

Malenom Vidu želimo brz oporavak.

U ovom nesretnom slučaju vjerojatno ne postoji odgovornost gradske uprave, ali pitamo se je su li navedene, nezaštićene i neobilježene poklopce šahtova uočili komunalni redari koji rade na području gradske četvrti Črnomerec?

Zagrebački HSLS skreće pozornost da  se dječje igralište „Keglić nalazi na otvorenoj javnoj površini niti 20-metara od tramvajske pruge okretišta Zapadni kolodvor. To je ogromna opasnost da trčeći za loptom neko od djece podleti pod tramvaj. Zato od nadležnih gradskih službi tražimo da odmah pristupe postavljanju zaštitne ograde oko dječjeg igrališta da bi se  izbjegla neka druga  tragedija.  Od gradske uprave očekujemo da roditeljima učini dostupnim digitalni registar i mobilnu aplikaciju „Zagrebačka dječja igrališta“ koja će roditeljima dati podatke o opremljenosti 570 dječjih igrališta, zaštitnoj opremi, pravilima ponašanja na njima ali i najbližim zdravstvenim ustanovama.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram