Večer poezije “Crna Maslina” koju je povodom 90. obljetnice rođenja Vesne Parun, 11. travnja 2012. godine u Studenskom gradu u zagrebačkoj Dubravi organizirao mjesni ogranak HSLS Studentski grad, ove godine prerasla je u manifestaciju: “Dani Vesne Parun u Dubravi“.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Osnavna škola Vjenceslava Novaka iz Studentskog grada i Kulturni centar Narodnog sveučilišta Dubrava. Članovi organizacijskog odbora su:  prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga (HSLS), Aleksandra Kulari, prof. (OŠ) i Maja Marohnić (KC).

Prva svečanost u okviru ove manifestacije – Literarno-glazbena večer – održana je 5. travnja 2013. godine u OŠ Vjenceslava Novaka s početkom u 18:00 sati. Na Večeri su o Vesni Parun govorili Miljenko Šimpraga i pjesnik Branko Pejnović, a njene pjesme recitirali su učenici: David Pavlović, Hinko Sever-Koren, Juraj Hrstić, Filip Karaj, Marija Lucija Marohnić, Dora Lončarić, Filip Hofman, Dominika Firšt i Marcela Mikulić. Ocjenjivački sud odabrao je tri nabolja recitatora kojima je nagrade predao ravnatelj škole, gospodin Žarko Čorić, prof.

Druga svečanost Dana Vesne Parun u Dubravi održat će se 12. travnja 2013. u 19:30 sati u maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51a. Svečanost će započeti recitalom poezije Vesne Parun koji će izvesti nagrađeni učenici Osnovne škole Vjeceslava Novaka: Juraj Hrstić, Marcela Mikulić i David Pavlović, a završit će koncertom našeg poznatog šansonjera Ibrice Jusića. Svi ljubitelji poezije Vesne Parun i šansona Ibrice Jusića pozvani su uz slobodan ulaz.

Uz Dane Vesne Parun u Dubravi. prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga inicirao je i održavanje pjesničkog recitala pod nazivom: “Živa riječ Vesne Parun” u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Recital će se održati 10. travnja 2013. godine u 11:00 sati u velikoj dvorani palače HAZU, Zagreb, Zrinski trg 11. O djelu pjesnikinje govorit će akademik Zvonko Kusić, predsjednik HAZU i akademik Ante Stamać, tajnik Razreda za književnost HAZU, a pjesme Vesne Parun govorit će dramska umjetnica Vera Zima.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram