Projekt uređenja Velikog potoka trebao je biti najljepša šetnica i gradski biser s park-šumom  u zapadnom dijelu Zagreba te omogućiti stanovnicima Mikulića i Bijenika priključak na kanalizacijski  sustav Grada Zagreba.

12 godina nakon početka pokretanja ovoga projekta Zagrepčani su „dobili“  120.000.000,00 kn troškova radova, koji nisu dovršeni, pogodovanje odabranim tvrtkama, nedovršen kanalizacijski sustav i pretvaranje Velikog potoka u kanalizacijski kolektor.

Jedan od najvećih potoka  u Gradu Zagrebu kao i njegovi pritoci preusmjereni su djelomično u kanalizaciju, a njegovim  zatvaranjem, koje je upravo u tijeku, izgubljeno je obilježje bisera zagrebačkih potoka. Milan Bandić time je prekršio i svoje zadnje obećanje koje je dao građanima, a tim se radovima ujedno nepovratno devastira potok Črnomerec.

To je nedopustivo i ne pristajemo na takva rješenja te pozivamo Državni inspektorat i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike da reagiraju i provedu upravni nadzor nad provedbom navedenog projekta kao i da s obzirom na svoja utvrđenja poduzmu daljnje mjere u skladu s pozitivnim propisima i svojim zakonom predviđenim ovlastima.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram