U Gradskoj četvrti Stenjevec, na području Donje Kustošije, građane među ostalim muče dva problema, istaknuo je  gradski zastupnik HSLS-a, Kristijan Jelić na tiskovnoj konferenciji sazvanoj da ukažemo na probleme građana GČ Stenjevec.  Gradski zastupnik Jelić , te članovi ogranka HSLS-a Roginić Dragutin i Anita Bešić ukazali su na  glavni zahtjev  svojih susjeda i stanovnika Stenjevca o nužnosti  produžetka Tomislavove ulice.  Svi smo svjesni u gradu Zagrebu, između Zagrebačke i Škorpikove ulice ne postoji niti jedan prohodniji pravac u većem profilu. To je i davni projekt u Zagrebu: povezivanje Tomislavove s Kožinčevim putem pa dalje spoj na Samoborsku cestu.

Drugi problem je povećanje sigurnosti prometa u blizini tamošnje škole i vrtića –  Stanovnici su već u više navrata tražili označavanje ulice sa pješačkim prijelazima i ugradnja dva uspornika ispred Osnovne škole Otona Ivekovića i Dječjeg vrtića Kustošija. To se nije dogodilo. Obilježene su sve pokrajnje ulice – rekao je gradski zastupnik.

A ove probleme, iz HSLS-a povezuju s malim komunalnim ackijama za prošlu godinu koje su, kažu, realizirane maksimalno 60 posto – Ovom aktivističkom politikom se u gradu koči daljnji razvoj te održavanje i uređenje našeg grada. Male komunalne akcije su većinom usmjerene u održavanje zelenih i javnih površina a manje u poboljšanje prometne infrastrukture – zaključio je Jelić.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram