Zagrebački HSLS izražava duboko susjećanje s obitelji poginulog bračnog para Ljiljane i Aleksandra Kusalovića koji su kao pješaci, preminuli od posljedica stravične prometne nesreće koja se dogodila na Kavaternikovom trgu, u ponedjeljak 11. travnja 2016., a koju je izazvao pijani vozač sa 1,92 promila alkohola u krvi.

Zagrebački HSLS, kao i u slučajevima tragičnih prometnih nesreća od 2012. godine,  opetovano ističe da je svaka žrtva u prometnim nesrećama,  uludo ugašen  život. Smanjenje broja žrtava u prometu na ulicama mora biti u fokusu izabranih političara i nadležnih službi. Zagrebačke ulice treba činiti sigurnijima za ljude, a ne poligonima za brze automobile.

Kada se dogodi zrakoplovna nesreća , nitko ne sliježe ramenima i kaže:“Eto, dogodilo se“. Umjesto toga, vlada i avio industrija analiziraju faktore koji su doprinijeli nesreći i čine sve što mogu kako bi spriječili da se takva nesreća opet ponovi.

Alkohol i prekomjerna brzina glavni su uzrok prometnih nesreća i tome svi zajedno moramo stati na kraj prihvaćanjem, organiziranjem i provedbom politike VIZIJE 0 POGINULIH I 0 OZLIJEĐENIH NA ZAGREBAČKIM CESTAMA.

Alen Ostojić

predsjednik HSLS-a Grada Zagreba

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram