Kako Gradski uredi i Gradsko poglavarstvo  na dosadašnje  inicijative, dopise i peticije nisu odgovarajuće reagirali  kao što su i  problemi naših sugrađana često ignorirani, Ogranak HSLS-a Črnomerca uz pomoć javnih medija od Gradskog poglavarstva zatražio je kvalitetno riješavanje problematike ulice Željka Maričića kao  i uvrštenje problema GČ Črnomerca u prioritetne  programe razvoja i planiranja Grada Zagreba. Zbog neviđene bahatosti, neučinkovitosti rada  gradskih službi kao i prometnog te komunalnog redarstva od veljače ove  godine građani koji stanuju u blizini, kao i svi ostali građani koji dolaze u ovaj dio grada,  moraju putovati dulje ujedno trošeći svoje vrijeme i novac te stvaraju prometni kolaps na križanju Selke i Ilice i Selske i Prilaza Baruna Filipovića. Građanima Grada Zagreba otuđena je ulica Željka Maričića a sve  zbog nekoliko desetaka parkirnih mjesta, kao i ne funkcioniranja Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te pratećih službi komunalnog i prometnog redarstva. Dok je Klinika bila u izgradnji stanovnici i ostali imali su puno razumijevanje zbog ovih otežavajućih prometnih okolnosti. Kako su radovi završeni s pravom se očekivalo da će se ulica Željka Maričića vratiti na korištenje svim njenim građanima, a na posebno veselje stanovnika ovog dijela grada.  Ipak, netko je odlučio da će dio te ulice i dalje ostati zatvoren i služiti kao privatno (?) parkiralište pa je u tu svrhu i (p)ostavljena rampa na sredini ulice, a na križanju s Ilicom postavljeni su betonski blokovi.  Važno je još jednom reći da je prometna signalizacija (znak Stop i znak obaveznog smjera, donja cestovna signalizacija kao i prakirna mjesta) kompletno obnovljena!

Postavlja se pitanje;  Zar su ustrojene sve te gradske službe kako bi  zakone i propise provodili samo na ¨ malim ljudima ¨? Nisu li one trebale voditi brigu o javnom dobru građana Zagreba kao i štiti imovinu Grada Zagreba? Zar Gradski uredi ne planiraju strategijski gradnju i funkcioniranja prometne infrastrukture (npr. gore navedena bolnica ne posjeduje odgovarajući broj parkirnih mjesta, zar nije bilo moguće uplanirati izgradnju parkinga ili montažne nadzemne garaže na udaljenosti od 50 m od bolnice na mjestu srušene ispostave HZZO-u u Gradišćanskoj?) , Zar nisu Gradski uredi i službe ustrojeni s namjerom da u praksi  provode   omiljenu uzrečicu našeg gradonačelnika ¨neka institucije rade svoj posao¨ na korist i  zadovoljstvo svih  građana Zagreba?

HSLS Črnomerca zatražio je od Grada Zagreba hitno riješenje ulice Željka Maričića, kao uvrštenje GČ Črnomerec u  infrastukturalne i razvojne projekte Grada Zagreba što nije bio slučaj  u posljednjih 12 godina, te je GČ Črnomerec iako u centru Grada Zagreba infrastrukuralno potisnuta na periferiju Grada Zagreba.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram