Iako preko 150000 stanovnika kao i brojni pacijenati bolnice Sveti Duh, Klaićeva i Vinogradska gravitiraju prema ovoj ljekarni , nakon 50 godina Zagrebački holding ukida noćno dežurstvo ljekarne na Kustošiji. ¨Je li uistinu moralo tako?¨

Na prošloj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba gradski zastupnik HSLS-a Alen Ostojić postavio je zastupničko pitanje o istinitosti navoda o najavi ukidanja noćnog dežurstva u ljekarni u Kustošiji, koje postoji posljednjih 50 godina, uz zamolbu ako do ukidanja iz poslovnih razloga mora doći, da se to ne čini „preko noći“!
Zamjenice gradonačelnika gđe. Sandra Švaljek odgovorila mu je da se razmatra mogućnost prilagodbe radnog vremena do 24 sata. Ipak, u srijedu 8.4.2015. Upravno vijeće Gradskih ljekarni donijelo odluku o ukidanju noćnog dežurstva, kao i novog radnog vremena ljekarne do 20 sati.

HSLS ima razumijevanje za činjenicu da noćno dežurstvo Gradskim ljekarnama radi trošak od 50.000,00 kuna na mjesečnoj razini, ali HSLS nema razumijevanja da se noćno dežurstvo koje je radilo proteklih 50 godina ukida preko noći, bez da se razmotre sve mogućnosti. Građani zaslužuju najavu ukidanja noćnog dežurstva kroz jedan prijelazni period radnog vremena od 7 do 24 sata. U interesu građana mogla se i još uvijek može pokrenuti inicijativa promjene nacionalnog zakonodavstva kroz ostvarivanje opcije gdje se za vrijeme dežurstva u noćnim satima doplaćuje npr. 5 kuna na cijenu lijeka i dr.

Razlozi za novi udar na kvalitetu života naših sugrađana poglavito zapadnog djela grada pronađen je u ekonomskim razlozima. Iako su trgovačko društvo usmjereno na ostvarivanje profita, zagrebačka Gradske ljekarne su javni servis koji bi trebao djelovati kao dodatna vrijednost u 24-satnoj dostupnosti primarne zaštitu. Zagrebački holding u čijem sastavu djeluju Gradske ljekarne, o čemu bi također trebalo razmisliti, prije svega trebao bi olakšavati javne potrebe građana Zagreba. Nažalost zagrebačka holding djeluje prema građanima isključivo kao puniocima svog proračuna. To je nažalost. najbolje vidljivo u dostupnosti vodovodne i kanalizacijske mreže građanima Črnomerca. Iako se većina građevina nalazi u prvoj građevinskoj zoni te su u naplati pristojbi građani Črnomerca izjednačeni s centrom grada, komunalan usluga Holdinga ne zadovoljava još ni osnovne potrebe. Sada će se, preko odluke Upravnog vijeća Gradskih ljekarni smanjiti i kvaliteta zdrastvenog standarda.

Kako neželimo daljnje zakidanje sugrađana Črnomerca HSLS će među građanima pokrenuti peticiju prikupljanja potpisa da Ljekarna u Kustošiji radi do 24 sata kako je i obećano, što je u interesu građana i kvalitete života svih 150000 stanovnika Črnomerca, Stenjevca i Podsused- Vrapča.
Ujedno iskazujemo zahvalnost stručnim i marljivim magistrama farmacija Gradskih ljekarni-ljekarna Kustošija na njihovoj stručnoj i profesionalnoj usluzi građana u proteklim desetljećima rada u noćnim dežurstvima i svakodnevnim smjenama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram