Prijedlog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića o novom modelu naplate parkiranja u cijelom gradu kao i poskupljenja karte ZET-a još je jedna od predizbornih prevara birača Zagreba kao i direktni udar na standard građana. Grad Zagreb uz najveći prirez u državi i najskuplje komunalne usluge svojim građanima namjerava ovim poskupljenjem zapravo indirektno uvesti novi porez a sve u svrhu krpanja proračuna Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga. Moramo podsjetiti da ova ideja gradonačelnika nije nova , istu je također probao realizirati nakon prošlih izbora sa prijedlogom o uvođenjem tkz. 5 parkirališnih zona na području cijelog grada , što je HSLS Grada Zagreba kao dio tadašnje većine u Gradskoj skupštini uspio spriječiti.

Razlozi za novi udar tada i sada na standard naših sugrađana gradonačelnik je pronašao u troškovima održavanja i uređenja parkirališnih mjesta kao i riješavnja pitanja parkinga u Gradu Zagrebu. Ovu odluku u najmanju ruku smatramo licemjernom, jer mnoga postojeća parkirna mjesta iako su u sustavu naplate godinama nisu uređena kao što i nisu sigurna za korištenje (rubnici na ulazima u pakirna mjesto često su i viša od 20 cm, a parkinzi su puni dubokih rupa). Pitanje nedostatnog broja parkirnih mjesta se riješava izgradnjom novih parkirnih mjesta a ne proširenjem naplate postojećih.
Moramo sa žaljenjem konstatirati da bi ovaj model naplate parkinga doveo do poskupljenja parking u cijelom gradu za više od 70% građana . Nije li novi prijedlog naplate parkiranja dijemetralno suprotan dosadašnjoj strategiji reguliranja prometa i parkinga u centru grada, i hoće li nova odluka dovesti do ponovnog zagušenja centra grada automobilima.

HSLS Grada Zagreba predlaže izgradnju novih parkirališnih mjesta a ne uvođenje naplate parkiranja čime će se riješiti problem parkiranja, te planiranje novih parkirališnih mjesta pri izgradnji stambenih i poslovnih jedinica.

Pozivamo sve stranke u zagrebačkom parlamentu da se usprotive ovom prijedlogu gradonačelnika te time spriječe novo podizanje troškova života građana Grada Zagreba, te da se potrebita a nedostatna financijska sredstva u proračunima Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga koja bi se uvođenjem naplate osigurala, pronađu u preraspodjeli te odgovornom planiranju postojećeg proračuna.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram