U zadnjih par mjeseci Skupština Grada Zagreba donijela je odluke o zaduživanju grada i Holdinga u iznosu od cca. 500.000.000,00 kn za financiranje postojećih obaveza. Ono što nas zabrinjava  da ta sredstva očigledno nisu bila dostatna da riješe  financijski obaveze  Zagreba i Zagrebačkog Holdinga.     Pred Zagrebom se tek nalaze rješavanja krucijalnih problema koji su dosada spremani  pod tepih  a za koja nisu osigurana sredstva,  te je gradonačelnik morao posegnuo za krajnjom mjerom uskraćivanjem  matrijalnih prava radnika.

Pozdravljamo odluku  gradonačelnik iako nije abdicirao da odustane od odluke koja bi Holdingu donijela još veću financijsku štetu te se  nadamo da će u tom duhu sjesti sa sindikatima  za stol u svrhu pregovaranja  zbog novih kolektivnih ugovora  .

Temeljno pitanje je šta se dešava sa Zagrebačkim holdingom? Dolaze li nam na naplatu godine stihijskog i neodgovornog upravljanja Holdingom? Pokazuju li financijski uljepšani  izvještaji poslovanja Holdinga prezentirani Gradskoj skupštini stvarno stanje Holdinga ili će biti uskoro Vlada Republike Hrvatske suočena sa novim financijskim  problemom i morati  donosti novi paket zakona možebitni  novi Lex Holding ?

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram