U nedjelju, 15. ožujka, veselo je bilo u ulici Donje Vrapče 4, u naselju Malešnica, gradske četvrti Stenjevec. Nakon pet godina nebrige prethodne uprave Vijeća gradske četvrti i gradske uprave, 250 stanara konačno je dočekalo otvorenje 500 metara svoje ulice. Naoko sitni komunalni problem, zimi je bio velik. Ulica je bila zatrpana snijegom koji nitko nije čistio, a u proljeće i jesen blatom kroz koje je bilo nemoguće proći.
Na proljeće 2014. stanari su se organizirali i izabrali svog vođu Rosanka Golemovića. Unatoč upitima gradskoj upravi rješenja nije bilo. Stanari su se tada obratili predsjedniku Vijeća gradske četvrti Stenjevec Vladimiru Andriću, predsjedniku Ogranka HSLS-a Stenjevec. Andrić je kontaktirao gradskog zastupnika HSLS-a Alena Ostojića i tada se pokrenuo mehanizam. Uz već poznatu formulu, Andrić s Golemovićem, među stanarima prikuplja potpise. Peticiju predaje Ostojiću, koji na aktualnom satu u listopadu 2014., zamjenici gradonačelnika Sandri Švaljek postavlja pitanje do kada će 500 stanara  tzv. ulice Blok Grada živjeti u neuređenoj ulici i strepiti za sigurnost svoje djece, s obzirom da ne postoji javna rasvjeta dok  kabeli javne rasvjete vire iz makadama. Narednih mjeseci Ostojić prati pozitivno obećanje zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek i konačno, u petak, 13. ožujka ulica je u cijelosti uređena i stavljena u funkciju.
Na druženju sa stanarma uz vođe stanara gospodu Rosanka i Marija, bili su HSLS-ovci Stenjevca predvođeni predsjednikom Andrićem,  Kristijanom Jelićem, vijećnikom HSLS-a u Vijeću gradske četvrti Stenjevec kao i gradskim zastupnikom HSLS-a i predsjednikom  HSLS-a Grada Zagreba Alenom  Ostojićem. IMG_20150315_122025
Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram