U nedjelju 02.10.2011. HSLS je službeno najavio i pokrenuo svoju izbornu kampanju u 1. Izbornoj jedinici. Na skupu su svirale mlade nade VIS Mjuzikl kao simbol novih snaga i novih potencijala, novih ljudi HSLS-a. S njima je nekoliko pjesama zasvirao i zapjevao i Velimir Srića koji je s pjesmom Knocking on the heavens door poželio odlazak ovakve politike s vlasti i najavio veliki ulazak HSLS  na političku scenu s pjesmom Yellow submarine.

Sa žute pozornice paviljona na Zrinjevcu profesor Velimir Srića održao je kratki govor i naglasio:

„Problem hrvatske je što trenutna vlast ne govori istinu kako bi ostala na vlasti, a oporba također ne govori istinu kako bi došla na vlast. Mi se ne bojimo govoriti istinu jer imamo viziju, konkretne programe i ljude koji to mogu realizirati. Naša poruka je da Hrvatska treba novi put, a on je oduvijek žut.“ rekao je prof Srića i nastavio:

„Za mnoge je početak naše kampanje neobičan, on u stvari jest neobičan i to je poruka koju želimo poslati kako Zagreb i Hrvatska trebaju preokret. Ne trebamo političare koji su nam gospodari, trebamo politiku i političare koji nam služe i rade u interesu građana i to je to što nudi HSLS. Treba nam ujedno i politički model u kojem država neće biti glavni investitor i poslodavac. Moramo pokrenuti energiju malog i srednjeg poduzetništva, izvoznika i svih kreativnih potencijala u zemlji. Ujedno nam treba politika koja će prepoznati kako je glavni pokretač gospodarskog razvoja i ključni resurs za izlazak iz recesije obrazovanje, znanje i kompetencija.“ dodatno je naglasio, „HSLS se zalaže za fer uvijete svima, za društvo jednakih šansi u kojem uspjeh neće biti rezultat političkih i rođačkih veza, tajkunizacije i političke manipulacije već savjesnog i odgovornog rada i znanja.“

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram