U više navrata gradska uprava je pokušala uvesti naplatu parkiranja u gradskoj četvrti Stenjevec.  Posljednja dva saziva Vijeće gradske četvrti  Stenjevec,  od 2009. godine do 2017. godine je takve prijedloge  odbilo , osim uvođenja naplate parkiranja na parkirnoj površini kod tržnice Špansko  kako bi osigurali parkirna mjesta za korisnike-kupce koji dolaze na tržnicu.

Novi saziv VGČ izabran na Lokalnim izborima 2017. g.  na prijedlog predsjednika vijeća Željka Jegera uz potporu stranka MB365 , HDZ i Konzervativne stranke uvrstio je dnevni red  na 3. Sjednice Vijeća gradske četvrti odluku koji je sadržava prijedlog „Naplate parkiranja u ulici Vladimira Korajca“. Kako prijedlog nije osigurao potrebnu većinu točka je skinuta sa dnevnog reda.

Zaključak je bio da  radno tijelo za Promet VGČ Stenjevec organizira sastanak sa stanovnicima ulice V. Korajca i članovima MO Špansko sjever u prostorima Mjesne samouprave kako bi se dobilo mišljenje građana i članova mjesnog odbora, ali je isti otkazan dan prije zbog nezadovoljstva građana.

Iako nema potrebu odluku Vijeća gradske četvrti i mjesnog odbora , gradski uprava  postavlja aparate za naplatu parkiranja i od četvrtka 12. listopada počinje sa naplatom parkiranja.

Navedenom uvođenju prisilne naplate oštro su se usprotivio HSLS Stenjevca , te su na tiskovnoj konferenciji Vladimir Andrić  v.d. predsjednik HSLS-a Grada Zagreba,  vijećnik GČ Stenjevec i Mario Lucijetić predsjednik MO Špansko te gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić upoznali javnost sa navedenim problemom  i pozvali Grad Zagreb i ZG holding da odustanu od ove protuzakonite odluke.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram