HSLS Grada Zagreba povodom značajnog rasta broja zaraženih virusom Covid-19 uputio je hitan apel gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

U Hrvatskoj je srušen rekord epidemije. Dnevne brojke novozaraženih i preminulih u Hrvatskoj nastavljaju rasti. Na današnji dan zabilježeno je 6310 novoinficiranih virusom COVID-19 u posljednja 24 sata.
S rastom novozaraženih i preminulih raste i interes građana za cijepljenjem zbog čega su sve veće gužve na Zagrebačkom Velesajmu.

S obzirom na današnji skok broja zaraženih Covidom-19 u RH, HSLS Grada Zagreba uputio je hitan apel gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću da pod hitno otvori Zagrebački Velesajam za cjelodnevno cijepljenje, kako bi se što prije smanjile gužve i ubrzao proces procjepljivanja stanovništva.

Budući da je organizacija cijepljenja u Zagrebu u nadležnosti gradske uprave, predlažemo hitnu organizaciju novih lokacija za cijepljenje te hitno produljenje rada punkta na lokaciji na Zagrebačkom velesajmu, i to od 8 do 19 sati.

Također, kako bi se olakšao rad medicinskih djelatnika na lokacijama za cijepljenje, koji često tamo rade nakon svojeg odrađenog radnog vremena u domovima zdravlja i bolnicama, predlažemo da im se omogući besplatan topli obrok i osvježavajući napici, koje ste zbog ušteda ukinuli prije više od mjesec dana.

Jedna od preventivnih mjera širenja bolesti uzrokovanih koronavirusom redovito je pojačana higijena i upotreba zaštitnih sredstava.

Zbog financijskih problema zaštitna sredstva još uvijek nisu osigurana za zaposlenike zagrebačkih odgojno-obrazovnih ustanova te zdravstvenih i javnih ustanova. Budući da su njihovi zaposlenici svakodnevno izloženi velikom broju kontakata s građanima i korisnicima, dodatno im je ugroženo zdravlje te postoji mogućnost da oni postanu prenositelji virusa.

Taj problem osobito je izražen u zdravstvenim ustanovama te odgojno-obrazovnim ustanovama Grada Zagreba.

Gradonačelniče, molimo da osigurate hitnu nabavu i distribuciju zaštitnih sredstava za ustanove u gradskom vlasništvu kako bi se zaštitio javnozdravstveni interes, a posebice u okolnostima trenutačnog širenja navedene epidemije.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram