Na 15. sjednici Gradske skupštine zastupnik HSLS-a Darko Klasić upozorio je   gradonačelnika da ne može grad trošiti novac na satove , zastave i fontane dok svi njegovi građani nemaju riješene osnovne komunalne priključke i zatražio hitno rješavanje ovog problema stanovnika Jareka i Jagodišća.

Stanovnici naselja Jarek i Jagodišće kao i djela ulica Frane Lučića i Vučak sa empatijom su pratili događanja u Slavonskom Brodu jer su i oni već 25 godina suočeni sa istim problemom u glavnom gradu Republike Hrvatske. Od 1993. godine pitku vodu po naseljima razvoze autocisterne gdje grad plaća troškove prijevoza a građani vodu. Uz problem neizgrađenost vodovodne mreže ta naselja nemaju izgrađenu ni u cijelosti kanalizacijsku mrežu i odvodnju što je uz kontaminaciju fekalijama iz septičkih jama koje im cure po ulicama i livadama dovelo do aktivacije klizišta u Banovskom putu. Pučka je pravobraniteljica na pritužbe građana poslala sanitarnu inspekciju , koja je utvrdila da voda iz većine postojećih bunara u naseljima nije za piće (zagađena je).
Količina vode po stanovniku je ispod normativa, septičke jame nisu dostatne za zbrinjavanje fekalija a zbog neriješene odvodnje česta su plavljenja objekata što dovodi da iz oba naselja iseljavaju mlade obitelji i pojedinci.
Zaprepašćuje nebriga gradske uprave za ugrožene građane ovoga dijela grada Zagreba.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram