20160224_150233  Na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine održane 10. listopada 2014., Alen Ostojić, gradski zastupnik HSLS-a pitao je gradonačelnika Milana Bandića kada će se na tramvajskim stajalištima koji se nalaze na tzv. otocima poput Gupčeve zvijezde, Miramarske, Zvonimirove, Savske i dr., postaviti zaštitne ograde. Kako reakcije nije bilo, Ostojić je 24. travnja 2015. neposredno uz tramvajsko stajalište Miramarska, za linije 3, 5 i 13, zajedno sa tajnikom HSLS-a Grada Zagreba Darkom Klasićim i predsjednikom HSLS-a Trnje Hanom Uzeirbegovićem održao konferenciju za medije na temu: Stajališta u javnom prometu – Gdje su nestale nadstrešnice i zaštitne ograde?

Ostojić je tada pohvalio ulaganja ZET-a u razvoj modernizacije javnog gradskog prijevoza ali je istaknuo da postoji primjetan problem kada je riječ o tramvajskim i autobusnim stajalištima. – U gradu postoji više od 250 tramvajskih i više od 2.000 autobusnih stajališta. Nažalost, veliki broj neudovoljava odredbama Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu. S toga, apeliramo na gradonačelnika Milana Bandića da gradska uprava jasno definira što čini standard stajališne opreme, da se sačini i učini javnosti dostupna vremenska crta aktivnosti postavljanja stajališne opreme na svim autobusnim i tramvajskim stajalištima na kojima ne postoje nadstrešnice i zaštitne ograde, te da se odmah pokrene postupak postavljanja zaštitnih ograda na svim tramvajskim stajalištima koja su na tzv. zasebnom tijelu a nemaju zaštitnu ogradu (primjeri stajališta u Miramarskoj ulici, Zvonimirovoj ulici , Gupčevoj zvijezdi i dr.), kazao je tada Ostojić.

Predsjednik HSLS-ovog ogranka Trnje, Hano Uzeirbegović istaknuo je da je preko 150 građana u jednom danu, potpisalo peticiju za postavljanje zaštitne ograde i nadstrešnice na tramvajskom stajalištu Miramarska.

– Sredstava za ostvarivanje navedenih mjera osigurana su u proračunu Grada Zagreba. Njihovom realizacijom ostvariti ćemo visoku razinu sigurnosti putnika u javnom gradskom prijevozu i doprinijeti daljnjem razvoju tramvajske i autobusne mreže Grada Zagreba, kazao je Darko Klasić, tajnik zagrebačkog HSLS-a.

Zanimljivo, da je na sam dan konferencije za novinare oko 07.00 sati na raskrižju Miramarska Vukovarska, u samoj blizini tramvajskog stajališta došlo do sudara dvaju automobila, od koji je jedan odbačen u suprotnu stranu tarmvajskog stajališta. Ovaj put, putnici su izbjegli nesreću, doslovno su imali sreću na svojoj strani.

Konačno, gradska uprava danas, 24. veljače 2016. počela je postavljati zaštitne ograde na “opasnim” tramvajskim stajalištima.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram