Alen Ostojić, gradski zastupnik HSLS-a, Darko Klasić, vijećnik HSLS-a u gradskoj četvrti Črnomerec i Hano Uzeirbegović predsjednik Ogranka HSLS-a Trnja, danas su u u neposrednoj blizini tramvajskog stajališta Miramarska, za linije 3,5 i 13. održali konferenciju za medije, na temu: Stajališta u javnom prometu; Gdje su nestale nadstrešnice i zaštitne ograde?

Ostojić je pohvalio ulaganja ZET-a u daljnji razvoj modernizacije javnog gradskog prijevoza ali je istaknu da postoji primjetan problem kada je riječ o tramvajskim i autobusnim stajalištima. – U gradu postoji više od 250 tramvajskih i više od 2.000 autobusnih stajališta. Nažalost, veliki broj neudovoljava odredbama Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu. S toga, apeliramo na gradonačelnika Milana Bandića da gradska uprava jasno definira što čini standard stajališne opreme, da se sačini i učini javnosti dostupna vremenska crta aktivnosti postavljanja stajališne opreme na svim autobusnim i tramvajskim stajalištima na kojima ne postoje nadstrešnice i zaštitne ograde, te da se odmah pokrene postupak postavljanja zaštitnih ograda na svim tramvajskim stajalištima koja su na tzv. zasebnom tijelu a nemaju zaštitnu ogradu (primjeri stajališta u Miramarskoj ulici, Zvonimirovoj ulici , Gupčevoj zvijezdi i dr.), kazao je Ostojić.

Predsjednik HSLS-ovog ogranka Trnje, Hano Uzeirbegović istaknu je da je preko 150 građana u jednom danu, potpisalo peticiju za postavljanje zaštitne ograde i nadstrešnice na tramvajskom stajalištu Miramarska.

– Sredstava za ostvarivanje navedenih mjera osigurana su u proračunu Grada Zagreba. Njihovom realizacijom ostvariti ćemo visoku razinu sigurnosti putnika u javnom gradskom prijevozu i doprinijeti daljnjem razvoju tramvajske i autobusne mreže Grada Zagreba, kazao je Darko Klasić, tajnik zagrebačkog HSLS-a.

Zanimljivo, da je jutros oko 07.00 sati na raskrižju Miramarska Vukovarska, u samoj blizini navedenog stajališta došlo do sudara dvaju automobila, od koji je jedan odbačen u suprotnu stranu tarmvajskog stajališta. Ovaj put, putnici su izbjegli nesreću, doslovno su imali sreću na svojoj strani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram