Većina zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba , MB365 i HDZ uz podršku zastupnika Kartela, izglasala je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih s javnom uslugom u Gradu Zagrebu.

Nakon rasprave u kojoj smo upozorili na povećanje računa građana Grada Zagreba za usluge prikupljanja mješovitog komunalnog otpada i biorazgradivog  komunalnog otpada koje su iz godine u godinu sve lošije uz vidljivo onečišćene „zelene otoke“ smatramo da nepravedna raspodjela pogoditi većinu građana minimalno duplo većim iznosima na računima. Podjela na fiksni i varijabilni dio omogućuje poskupljenje fiksnog dijela za većinu korisnika(preko 60%) varijabilnog-broj tjednog i mjesečnog odvoza a kaznama dodatno uprihoditi još sredstava. Iako smo pokazali kako je  nepravednim kriterijima ostavljena mogućnost manipulacije većina je nakon dva dana zbog nedostatka kvoruma izglasala odluku.

Nedopustivo je da i nakon razvrstavanja otpada Grad Zagreb u godini dana uprihodi 8 120 000 kuna za svo staklo, papir, plastiku, metal …..

Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba je prekinuta do ponedjeljka kada je zakazan nastavak.

Vijećnici HSLS-a u Vladimir Andrić, Darko Klasić uz nezavisnog vijećnika Vladimir Ferdelji u GS GZ nastaviti će kroz rasprave svojim prijedlozima i stavovima nastaviti borbu za transparentan, investicijski, odgovorniji gradski proračun.

Predsjednik GO HSLS-a Vladimir Andrić.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram