Proteklih tjedana Hrvatski Telekom d.d., kompanija koja upravlja javnim telefonskim govornicama, počela  je demontirati javne telefonske govornice sa javnih površina i objekata na području 17 gradskih četvrti Grada Zagreba.

Tim povodom, Alen Ostojić, gradski zastupnik HSLS-a ispred demontirane javne telefonske govornice na križanju Miramarske i Ulice grada Vukovara, održao je konferenciju za novinare  na temu: Gradonačelniče, čemu služe zastarjele javne telefonske govornice?

I dok se gradonačelnik hvali afirmacijom Zagreba kao pametnog i inovativnog grada 21. stoljeća,  javne telefonske govornice, kojih će i nadalje biti oko 500 primjeraka, ostaju relikt fiksne telefonije iz 20. stoljeća i  ne mogu zadovoljiti suvremene potrebe naših sugrađana i posjetitelja Zagreba, rekao je Ostojić.

U Zagrebu je na dan 31. prosinca 2016. godine na javnim površinama nalazilo gotovo 1000 zastarjelih, vandaliziranih i prljavih javnih telefonskih govornica. “Zagrebački HSLS u svibnju 2016.,  javno je zatražio od gradonačelnika Milana Bandića,  da po uzoru na New York, Pariz, Beč ili London pokrene projekt postavljanja novih multimedijalnih telefonskih govornica. Na aktualnom satu Gradske skupštine u prosincu 2016. zagrebački HSLS gradonačelniku je predložio žuran sastanak sa Upravom HT na ovu temu ili ako se dogovor ne može postići da gradska uprava raspiše javni poziv za nabavu i postavljanje telefonskih uređaja nove generacije, koji mogu ostvarivati i komunikaciju građana s gradskom upravom, nuditi besplatnu fiksnu telefoniju unutar Hrvatske, imati besplatni WI-FI, e-mail, punjenje mobitela, panik tipku, kupnju karata za javni prijevoz, muzeje, nuditi informacije od značaja za turiste i dr”, istaknuo je Ostojić.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram