Koalicija HSLS-HSS sa Zelenom listom potpisala je sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Zagrebu 2013. Nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Vladimiru Ferdeljiju dat će potporu.

Već nakon dva tjedna od kad smo predstavili svoje kandidate i našu koaliciju pridružila nam se i Zelena lista, jedina lista zelenih koja je imala ozbiljne izborne rezultate na zadnjim zagrebačkim izborima, rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Ustvrdio je da je umjetna dvojba birati između Davora Bernardića i Milana Bandića jer su od 12 godina vladanja Zagrebom, 10 godina bili članovi iste stranke i doveli su grad u situaciju da je dužan više od 10 milijardi kuna. Također, dodao je, Zagrebački holding svake godine ima gubitak od 300, 400 ili 500 milijuna kuna i u Zagrebu, kako gradonačelnik zna reći, vlada organizirani nered.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg istaknuo je da se stvara nova grupacija, koalicija kojoj nije na prvome mjestu stranački, uski interes, nego čovjek, građani, gospodarski problemi Zagreba i zapošljavanja te da zato i jest Ferdelji njihov kandidat za gradonačelnika, čovjek iz gospodarstva.

Supredsjednica Zelene liste Vlasta Toth rekla je da su sretni što se stvara nova snaga i kvaliteta u Zagrebu. Dodala je da Zelena lista nije uspjela doći u Gradsku skupštinu, ali ima mnogo iskustva u radu po gradskim četvrtima i u radu s građanima, kojima uvijek nastoje pomoći.

Ferdelji je istaknuo kako ga veseli što im se u tom savezu, koji je otvoren za sve civilne udruge, male stranke, ljude nezavisnoga mišljenja – za sve ono što Zagreb ima kao svoju vrijednost, danas pridružila Zelena lista jer će se već u samom njezinom imenu čitati na koji će način reindustrijalizirati Zagreb.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram