9.veljače 2013.g. koalicija stranaka HSLS-HSS-Zelena lista organizirala je javnu tribinu s građanima Dumovca u čijem okruženju aktualna gradska uprava namjerava smjestiti 4 objekta za obradu i zbrinjavanje otpada.

Dio je to najnovijeg Plana gospodarenja otpadom do 2015.g. koji se nalazi na javnoj raspravi do 22.veljače.

  Na tribini se okupilo oko stotinjak zainteresiranih građana Dumovca i okolnih naselja Sesvetskog Kraljevca, Kobiljaka i grupa građana iz Resnika.  Građani su sa svojom problematikom upoznali gradske zastupnike  Darinka Kosora ,Nenada Matića, Alena Ostojića  i Vlastu Toth ispred Zelene liste te Vladimir Ferdelji u svojstvu gradonačelničkog kandidata Koalicije.

Izgradnji velikih kapaciteta za obradu i odlaganje otpada u Dumovečkom lugu oštro se protive građani Sesveta i Dumovca koji su u govorima Ferdeljija i koalicije dobili snažnu podršku jer predloženi Plan kao prvo uopće ne rješava problem otpada u Gradu Zagrebu, zanemaruje reciklažu i nudi vrlo skupe nove objekte koji će kroz koju godinu pogoditi džepove građana. Dumovčani će još k tome biti suočeni sa zagađenjem okoliša u kojem žive što će im u konačnici onemogućiti bavljenje poljoprivredom kao do sada.

 

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram