Jučer je održana konferenciji za  medije na kojoj je HSLS zatražio od predsjednika Uprave Holdinga Ive Čovića da smijeni direktora Zagreb Centrum Gorana Krmpotića, izabranog na prijedlog SDP-a Grada Zagreba, radi potpisanog ugovora sa firmom Hauška i partneri, kojega smatramo apsolutno nepotrebnim i štetnim. Na konferenciji su sudjelovali  predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i predsjednik HSLS-a grada Zagreba Velimir Srića, oboje vijećnici u Skupštini grada Zagreba te članovi Skupštine Zagrebačkpog Holdinga.

Velimir Srića je istaknuo da je HSLS do sada bio dosljedan u traženju da se do kadrovskih rješenja u Holdingu dolazi putem javnih natječaja, pa čak i uz pomoć headhunting agencija.  „Jedan od naših ključnih i javno iznesenih stavova je zalaganje za promoviranje sposobnih, a ne podobnih.  Zbog toga smatramo da imamo moralno pravo tražiti da se uvede red u Holding.  Posljednji slučaj nepotrebnog angažiranja PR agencije od strane tvrtke Zagreb Centrum i njezinog direktora Gorana Kramarića je još jedan primjer nesavjesnog upravljanja Holdingom i u suprotnosti je s uputama Skupštine Holdinga koja je od Uprave društva zahtijevala smanjenje nepotrebnih troškova i vanjskih usluga. Ako uprava ne sankcionira takvo ponašanje, Darinko Kosor i ja ćemo razmotriti svrsishodnost našeg sudjelovanja u Skupštini Holdinga jer postajemo suodgovorni za nešto protiv čega se borimo.“

„Dezinformacija kako je Goran Krmpotić blizak HSLS-u i djeluje u njegovu korist, unatoč tome što je Krmpotić dugogodišnji član SDP-a,  još je jedan primjer pokušaja da se sve stranke izjednače po tezi da su svi političari isti. To se nikako ne odnosi na HSLS grada Zagreba koji se zadnjih godinu dana kadrovski osnažio i nametnuo svojim čvrstim stavovima i programom.“ naglasio je Srića.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram