U srijedu, 13. travnja 2011. HSLS i Liberalke – Ženska inicijativa HSLS-a održali su u Zagrebu, na Cvjetnom trgu, s početkom u 10.30 sati konferenciju za novinare o potrebi hitne izmjene Zakona  o medicinski potpomognutoj oplodnji i omogućavanju zamrzavanja zametaka i oplodnju svih jajnih stanica u jednom postupku. Na konferenciji su govorili Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, prof.dr.sc. Velimir Srića, predsjednik GO HSLS-a Grada Zagreba i član Predsjedništva HSLS-a te Linda Rossini Gajšak, predsjednica Liberalki Zagrebačke županije.

Kosor i Srića su upozorili na važnost donošenja ovih zakonskih izmjena, obzirom da je upravo sada dvije godine od stupanja tog Zakona na snagu, koji, međutim, nije donio očekivane rezultate, a mnogobrojni građani koji bi željeli djecu, zbog manjkavosti tog Zakona moraju pomoć tražiti izvan Hrvatske. Naime, Hrvatska je prije dvije godine donijela jedan od najrigoroznijih zakona te vrste, unatoč protivljenju HSLS-a, koji je upozoravao na njegove loše strane.

Linda Rossini Gajšak je stoga, ponovivši zahtjev da se na ove zakonske izmjene krene još u ovom sazivu Hrvatskog sabora, kazala kako do tada svim saborskim zastupnicima, a posebice zastupnicama, HSLS i Liberalke daju- „Žuti karton”.

 

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram