Ministar poljoprivrede odlučio je sredstvima državnog proračuna otkupiti svo mlijeko domaćih proizvođaća u kojem se nalaze prevelike količine aflatoksina i neškodljivo ga  ukloniti. Nažalost, problemi u primarnoj proizvodnji mlijeka nisu kratkoročni, već su posljedica   problema u radu stručnih službi Ministarstva koje ministar Jakovina u proteklih godinu dana nije uspio riješiti. Pače, vođenjem ovog resora samo ih je produbio. Stoga:

 HSLS upozorava da savjetodavna služba Ministarstva ne radi dobro svoj posao zbog čega  problem neće biti moguće riješti na kratki rok pa će gospodarska šteta u mljekarskoj proizvodnji biti daleko veča nego što se to danas prikazuje.

HSLS upozorava da je situacija sa povečanom količinom aflatoksina u mlijeku domaćih proizvođaća samo jedan u nizu problema koji ukazuju da značajan dio naših poljoprivrednih proizvođaća nije spreman ravnopravno konkurirati na europskom tržištu hrane.

HSLS upozorava da ministar Jakovina dokazuje još jednom da je sposoban samo “gasiti požare” u poljoprivredi, ali ne i strateški promišljati i provoditi dugoročnu i razvojnu nacionalnu poljoprivrednu politiku.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram