Nakon što je prije gotovo tri tjedna Grad Zagreb pogodio najjači potres posljednjih desetljeća, studenti iz studentskih domova Cvjetno i Lašćina su iseljeni kako bi u taj prostor bili smješteni građani Grada Zagreba koji su ostali bez svojih domova. No, ti isti studenti i dalje plaćaju stanarinu za sobe u kojima trenutno ne borave.
Povodom novonastalih problema, Mladi liberali Zagreb pridružuju se zahtjevima Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu za potpunim oslobođenjem plaćanja stanarine preseljenim studentima i 50% manjim iznosom naknade za stanarinu svim onim studentima kojima su drugi studenti došli u njihove sobe i prostorije.
U skladu s idejom pune transparentnosti javnih financija koju snažno promoviramo, također pozivamo Studentski centar da podnese izvještaj o tome na koji način su utrošena sredstva za unaprjeđenje studentskog standarda u prethodnoj godini. Naime, prema podacima koje je iznio Studentski zbor, Studentski centar je prihodovao više od 73 milijuna kuna temeljem naknade koju dobije prilikom posredovanja prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova za poboljšanje studentskog standarda.
Ističemo da su studenti mlada skupina ljudi koja je digitalno pismena i koja informacije mora dobivati pravovremeno i na jasan način. Kao što je vidljivo iz ove situacije s potresom, manjak brze i jasne komunikacije doveo je do velikih nesporazuma i (ne)izvjesne imovinske i neimovinske štete studentima.
Sukladno tome, Mladi liberali Zagreb predlažu da Studentski centar odmah provede potpunu transparentnost i digitalizaciju u svojem poslovanju kako bi svi studenti i zainteresirani građani mogli vidjeti u realnom vremenu kako se troši taj novac. Studenti zaslužuju digitalni i transparentni Studentski centar u kojem će znati na koji način se troši novac na njih same i to novac koji oni zarade svojim radom.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram