Trg dr. Franje Tuđmana jedan je od većih trgova u širem centru grada , ali i zapadnome dijelu Zagreba.  Riječ je o livadi s prorijeđenim alejama i uništenom urbanom opremom . Trg  najviše služi građanima za šetnju njihovih pasa. Na trgu se štedjelo i  na javnoj rasvjeti, pa su staze i puteljci po sredini Trga u potpunosti  neosvijetljeni.  Po zimi već iza 17 sati trgom vlada potpuni mrak te ga građani zaobilaze zbog nelagode  u velikom luku.  Umjesto da je postao  jedan od najljepših trgova u glavnom gradu, Trg dr. Franje Tuđmana pretvorio se  u ruglo .

Početak izrade niza projekata ,natječaja, studija i idejnih rješenja    za uređenje trga seže  u 2006. godinu  i projekti su do sada koštali  preko 1,5 milijuna kuna.   U  osvit svakih izbora gradska uprava najavljivala je uređenje trga  a grad je još u travnju 2013. godine izdao lokacijsku dozvolu, iako radovi do danas nisu počeli .

Na  trgu je trebao  biti postavljen i spomenik prvom hrvatskom predsjedniku ali je gradonačelnik ad hoc  odlučio  preseliti izgradnju spomenik prvom predsjedniku u Ulicu Hrvatske bratske zajednice , dovodeći time u pitanje nastavak projekta uređenja trga.

Gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić zatražio je od gradonačelnika na aktualnom satu Gradske skupštine hitnu realizaciju u projektu uređenja Trga dr. Franje Tuđmana kao i izvještaj o provedenim aktivnostima oko uređenja trga.

 

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram