Na tiskovnoj konferenciji  održanoj nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, HSLS upozorio je na nova oštećenja koje su usljed njega nastala u gradu Zagrebu.  Uslijed gotov svakodnevnih potresa , oštećenja objekata koja su stradala u potresu na proljeće su svakodnevno sve  veća a Zagrepčani su sve više zabrinuti za svoju sigurnost a u sanaciji istih napravljeno je malo ili gotovo ništa.

Predsjednik HSLS Zagreba Darko Klasić  istaknuo je da smo svjedoci  svakodnevnih objava  na društvenim mrežama   fotografija novo oštećenih zgrada koje nisu ograđene i nemaju znakova upozorenja . Roditelji djece iz vrtića sami traže peticijama procjenue statičara.  Jesu li bolnice , domovi zdravlja , vrtići i škole sigurni nakon najnovijih potresa nitko ne zna jer gradska uprava zaokupljena je planiranjem novih spomenika i kozmetičkih uljepšanja grada u osvit novih lokalnih izbora , a gradonačelnik, paradira po Jelačić placu i postrojava komunalne službe te se bavi  snježnom kraljicom i umjetnim snijegom na Cmroku.  Pritom je pozvao gradske  službe i gradonačelnika  da  počnu voditi brigu o komunalnim problemima građana i posljedicama potresa a sve drugo da stave u mirovanje jer trenutno nije bitno . Klasić je zatražio hitnu  revalidaciju procjene svih gradskih ustanova, uključujući domove zdravlja, bolnice, vrtiće i škole.

Potpredsjednica HSLS-a Saša Poljanac-Borić je rekla da je gradonačelnik Bandić u posljednja dva tjedna potpuno izgubio kontrolu nad koordinacijom i prioritetima.

„Vidimo potpunu nesposobnost koordiniranja konzervatorskih i komunalnih službi u slučaju u Vukobarskoj ulici, gdje 150 tona armiranog betona na zadnjem katu Fabrisove zgrade prijeti građanima”, upozorila je Poljanac-Borić. Naglasila je da državne i gradske institucije trebaju biti efikasnije povezane.

Naglasila je da unatoč katastrofi zbog potresa na relevantnim saborskim odborima moraju naći i izvješća o projektima u Zagrebu, kao što su projekt Manhattan na Savi, prodaja vrijednih gradskih zemljišta te projekt žičare na Sljemenu.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram