Na danas održanoj 41. sjednici Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova, članovi Odbora pod predsjedanjem Ivana Čelića (HDZ)jednoglasno su donijeli zaključak da se javno-prometna površina na spoju Ninske ulice i Zagrebačke ceste u Sesvetama, imenuje Ulicom Ivana Grbavca, u spomen na poginulog djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave zagrebačke, Policijske postaje Sesvete.

Pokojni Ivan je ubijen prilikom službene intervencije sprječavanja oružane pljačke poslovnice banke u Sesvetama, 5. svibnja 2009. godine.

Do ovog imenovanja dolazi na inicijativu Alena Ostojića, gradskog zastupnika HSLS-a koji je Vijeću gradske četvrti Sesvete krajem srpnja 2016. uputio prijedlog imenovanja dviju katastarskih čestica za koje je saznao da se nalaze u samom središtu Sesveta i u vlasništvu grada Zagreba. Vijećnici su prijedlog 19. rujna 2016. jednoglasno prihvatili. Za očekivati je da će se prijedlog naći na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba 20. listopada 2016.

Ivan je imao 24 godina i samo dva mjeseca radnog staža kad je ubijen u odori policijskog službenika. Rođen je u Sesveta, živio je i poginuo u Sesvetama.

– Neka ovom ulicom sjećanje na Ivana živi vječno, rekao je zastupnik Ostojić na današnjoj sjednici Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram