Na prijedlog Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Grada Zagreba,  Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora pozvana su da dostave prijedloge lokacija postavljanja javnih satova na području svojeg djelovanja. Konkretno to znači preko 200 novih javnih satova u gradu Zagrebu i trošak od nekoliko desetaka miliona kuna.

Predstoji li Gradu Zagrebu nakon velikih kapitalnih projekata  zastava i fontana novi kapitalni projekt grada ¨Sat na svakom uglu¨,  gdje nije upitna samo cijena i količina javnih satova već i trošak njihovog dugoročnog održavanja .

Istovremeno u vrtićima, školama,  bolnicama i domovima  zdravlja manjka novaca i  za normalno održavanje dok o  nekim većim investicijama te ustanove niti ne pomišljaju .

To ćemo potkrijepiti i samim izvještajem izvršenja  proračuna u prvoj polovici godine , gdje   je realizacija proračuna u prvoj polovici godine u kapitalna ulaganja Grada Zagreba  na rekordno niskih 12,1%  tj. Od predviđenih 312.000.000 kn, gradska uprava uspjela je realizirati 37.000.000 kn,  a od toga još je poraznije da je ulaganje u objekte školstva realizacija 8,6%, predškolskog odgoja 10,5 % a zdravstva 0,2 % predviđenih sredstava.

Svi mi koji imamo školarce, djecu predškolske dobi znamo u kakvom su stanju naše škole i vrtići, gdje otpadaju prozori, klimatizacija je često misaona imenica,  a roditelji u vrtićima  su i dalje prisiljeni često donositi higijenske  potrepštine od svoje kuće.   Infrastruktura  domova zdravlja nam se raspada, domovi zdravlja su i dalje podkapacitirani  u pojedinim gradskim četvrtima a  istovremeno  je cijelo kapitalno ulaganje u zdravstvo  Zagreba  u prvih 6 mjeseci bilo 111.000 kn.

Istovremeno Gradska uprava  proračunskih sredstva troši  na  drangulije, ponašajući se poput pijanoga bogataša. Hsls Zagreba oštro se protivi namjeri gradske uprave o postavljanju javnih satova u svakom mjesnom odboru kao i namjeravanom utrošku sredstava za iste dok se ne riješe prioritetna komunalna pitanja građana grada Zagreba.

Sa  navedenom  namjerom gradonačelnika kao i stajalište  HSLS o istoj  upozorili su  na tiskovnoj konferenciji v.d. predsjednik HSLS-a Grada Zagreba Vladimir Andrić, zastupnik HSLS-a u Gradskoj skupštini Darko Klasić i vijećnica GČ Črnomerca Maja Čižić.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram