Prije parlamentarnih izbora dali smo jedno, ključno obećanje: da će svaki lokalni ‘šerif’ morati javno i pregledno objavljivati baš svaku kunu koju je potrošio jer građani zaslužuju znati kako se troši svaka kuna novca kojeg daju ovoj ne baš jeftinoj državi.
Većina se tada smijala i govorila kako nemamo šanse ispregovarati nešto tako veliko sa samo dva zastupnika.
Danas smo u potpunosti ispunili to obećanje: IZGLASAN je zakon kojim se uvodi obveza transparentnosti u jedinicama lokalne samouprave, ali i kazne za one političare koji su mislili da tu obvezu mogu zaobići, ignorirati ili se praviti da ne postoji!
Kao bonus, izglasan je i novi zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori koja se upravo zahvaljujući HSLS-ovim amandmanima, radu naših zastupnika Dario Hrebak i Darka Klasića i njihovih timova reformira više nego ikada u svojoj povijesti, a obveza plaćanja članarine ukida se za 97% hrvatskih poduzetnika.
Hvala vam što ste nam vjerovali kada mnogi nisu. Mi svoja obećanja ispunjavamo.
Danas su izglasana dva zakona u kojima su amandmani i ideje HSLS-a odigrali ključnu ulogu te doveli do nekih od najvećih reformi ikad. Hvala Vam na podršci i što zajedno s nama pokazujete da je drugačija politika u Hrvatskoj moguća:
konkretne politike, kvalitetna rješenja i stvarne reforme, a ne
populizam, prazna obećanja, performansi i slatkorječive floskule.
Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram