HSLS, prva stranka osnovana u demokratskoj Hrvatskoj proslavila je svoj 25. rođendan u Histrionskom domu. Na tribini “HSLS jučer, danas i sutra” o stranci i njezinoj budućnosti govorili su sadašnji predsjednik HSLS-a Darinko Kosor te jedan od osnivača stranke Božo Kovačević. Božo Kovačević podsjetio je na osnutak HSLS-a, njegove uspone i padove tijekom četvrt stoljeća, ističući da se stranka treba oslanjati na sve dobro iz svoje povijesti.

Podsjetivši na povijest osnutka stranke 1989. godine, predsjednik Kosor je rekao da je stranka za 99 posto njihovih članova izbor u koji ulaze iz uvjerenja, a ne zato jer će se lakše zaposliti, dobiti poslove i slično. Istaknuo je da HSLS, bez obzira na to koliko osvojio glasova na izborima, i dalje “mora imati svoj ponos, čast i stav”. Dodao je kako HSLS mora pridonijeti ukupnom uspjehu države i njezinih građana. U vezi s nedavnim izborima za Europski parlament, Kosor je ocijenio da nema nikakve razlike što je SDP dobio deset posto glasova manje, a „otpadnik“ iz te stranke toliko više kad će, kako je rekao, svi “sutra biti u istom bazenu”. Isto vrijedi i za Savez za Hrvatsku jer će njihovi glasovi sutra biti glasovi za HDZ.

Govoreći o problemima u društvu, predsjednik HSLS-a rekao je da u zemlji samo 600.000 građana radi u realnom sektoru, a većina radi za državu ili prima socijalnu naknadu ili drugu državnu pomoć i strepi što će biti ako se vlast promjeni. Zato, rekao je, glasuju za one stranke za koje misle da će im najviše pomoći, što je “put u pakao” i što je Hrvatsku dovelo u sadašnju krizu.

“HSLS ide težim putem i HSLS će živjeti i doživjeti svoju 50. obljetnicu. Teško je uništiti ono što je napravljeno iz ljubavi i uvjerenja, a HSLS je tako napravljen”, naglasio  je predsjednik Kosor te još jednom svim liberalkama i liberalima čestitao 25. rođendan stranke.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram