Prije sjednice Gradske skupštine, Odbor za kontrolu 9. veljače je odbio prijedlog odluke gradonačelnika M. Bandića o uvjetima, načinima i kriterijima sufinanciranja obnove pročelja višestambenih zgrada, a na prijedlog su dane i na mnogobrojne kritike od strane članova Odbora.

Gradski zastupnik HSLS-a i predsjednik Gradske organizacije HSLS-a gosp. Alen Ostojić istaknuo je kako prijedlog ima za svrhu samo estetsku obnovu fasada bez dugoročnog planiranja. Ostojić ističe potrebu da se na fasade stavi zaštitni antigrafitni sloj, a čega u prijedlogu nema.

Mislim da je ovo sjajna prilika da se, između ostalog, ukomponira i mogućnost da Grad Zagreb sufinancira postavljanje zaštitnog antigrafitnog premaza do visine tri metra na pročeljima zgrada koje ćemo obnavljati. Ja to moram reći na tragu brojnih primjera zgrada koje su se čak financirale iz sredstava spomeničke rente, utrošili doslovno milijune na obnovu fasada, a dva, tri, četiri mjeseca nakon toga priča je ponovno bila – džaba ste krečili”, naglasio je Ostojić.

Prijedlog je odbijen nakon žustre rasprave, a svega pet zastupnika je bilo za prijedlog. O istom prijedlogu će se raspravljati sljedeći tjedan na sjednici Gradske skupštine.

 

 

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram