Na 18. Saboru HSLS-a održanom pred više od 500 delegata stranke iz svih hrvatskih županija u zagrebačkom hotelu Antunović, Darinko Kosor je po treći put izabran za predsjednika HSLS-a. Čvrsta podrška Kosorovom vođenju stranke potvrđena je s čak 93% posto glasova. Na Saboru su birani i potpredsjednici stranke, pa će tako Darinku Kosoru u vođenju stranke sljedeće 4 godine prvi suradnici biti Dario Hrebak, Linda Rossini Gajšak, Miljenko Šimpraga i Ante Franić.

Darinko Kosor, reizabrani predsjednik HSLS-a, zahvalio se delegatima na suradnji posljednjih šest godina te izrazio ponos na pripadnost prvoj stranci u modernoj političkoj povijesti Hrvatske. U svom kandidacijskom govoru izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su reforme postale ključna politička tema u Hrvatskoj, za što se HSLS bori još od prošlih parlamentarnih izbora. Što se stranačkih ciljeva tiče, Kosor je od kratkoročnih ciljeva istaknuo važnost doprinosa HSLS-a u slaganju nove saborske većine i reformske vlade te istaknuo kako će u slučaju da dođe do konstituiranja Hrvatskog Sabora, HSLS formirati svoj klub zastupnika.

Kao najvažnije dugoročne ciljeve Kosor vidi u daljnjem radu na jačanju stranačke organizacije u cilju što boljeg rezultata na lokalnim izborima koji će se održati u proljeće 2017. godine. HSLS na tim izborima planira sudjelovati sa 50 samostalnih kandidata za funkcije gradonačelnika i načelnika te vlastitim kandidatom na izborima za Grad Zagreb. Kosor je svoje obraćanje delegatima 18. Sabora HSLS-a zaključio porukom: „Naprijed žuti!”

Uspješan rad zagrebačkog HSLS-a prepoznat je na razini države, te su kandidirani članovi HSLS-a Grada Zagreba dobili podršku  i delegata drugih županije te tako ostvarili uspjeh povećenjem broja članova HSLS-a Grada Zagreba u tijelima  Središnjeg vijeća , Statutarne komisije te Nadzornog odbora.

Od kandidata HSLS-a Grada Zagreba u središnja tijela HSLS-a izabrani su slijedeći kandidati za;

predsjednika – Darinko Kosor , potpredsjednika –  Miljenko Šimpraga, Središnje vijeće – Vladimir Andrić, Dejan Bosak, Josip Budimir, Kristijan Jelić, Miroslav Polovanec,  Statutarnu komisiju Darko Klasić , Alen Lochert , Nadzorni odbor Allen Bartoš

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA sabor1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram