Koncert ja održan u MZ ZAPRUĐE 20. lipnja 2017 u 19,30 povodom obilježavanja svjetskog dana klasične glazbe. Izvođena su dijela Schuberta, Mozarta, Tourniera i drugih poznatih skladatelja. Nastupili su Maja Sremec – glas, Nives Županić Tica – flauta i Nives Rački – harfa.

Maja Sremec je studentica prve godine pjevanja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Miljenke Grđan. Pohađala je seminar u Opatiji kod prof. Gerharda Zellera i Annemarie Zeller i ljetni seminar koji održava “Royal Conservatoire of Scotland” u Glasgowu, gdje se usavršavala kod Helen Lawson, Scotta Johnsona, Juliana Toveyja i Stephena Robertsona. Na istom je seminaru aktivno sudjelovala na masterclassu s Patriciom McMahon i Clare Shearer. Osvojila je 2. nagradu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski” koje se održalo u svibnju 2016. godine u Osijeku.

Nives Županić Tica rođena je u Zagrebu 1994. godine. 2003. godine upisuje flautu u GU Elly Bašić, gdje i maturira 2013. Osvaja drugu nagradu na regionalnom natjecanju solo i drugu nagradu na državnom natjecanju mladih glazbenika u sklopu komornog sastava,pod vodstvom Marka Magdalenića. Tijekom školovanja radi sa prof. Renatom Penezić, prof. Matejem Zupanom, prof. Anom Domančić i drugima. Članica je Puhačkog orkestra u Zaprešiću(flauta/piccolo) od 2013. s kojim je osvaja treću nagradu na državnoj smotri puhačkih orkestara u B kategoriji. 2015. počinje studirati flautu u klasi prof. Renate Penezić te je trenutno na drugoj godini studija. 2017. godine osvaja II. nagradu na međunarodnom natjecanju Varaždin Woodwind and Brass te snima zvučni nosač sa Puhačkim orkestrom Zaprešić gdje se pojavljuje i kao solistica.

Nives Rački, rođena 1997. u Zagrebu, pohađa 2. godinu studija harfe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. art Diane Grubišić Ćiković.  Maturirala je 2015. godine pod klasom Biserke Krčelić u glazbenoj školi Vatroslav Lisinski gdje je i započela svoju glazbenu izobrazbu. Do sada prisustvovala je i osvajala nagrade na  državnim natjecanjima hdgpp-a. Također pohađala je mnoge seminare poznatih harfista kao što su: Patriza Tassini, Ion Ivan Roncea, Diana Grubišić Ćiković, Sylvain Blassel, Irina Petrovna Pašinskaja, Isabelle Moretti i mnogi drugi.

Please follow and like us:
Follow by Email
LinkedIn
Share
Instagram